Ileż to razy słyszeliśmy, że Wielkanoc to święto nowego życia... I jest coś w tym nie tylko na poziomie religinym, bo wystarczy wyjrzec za okno, albo spojrzec do... lodówki, by zauważyć, że nachodzi nowe. A nawet jeśli nie nadeszło, pomóżmy mu w tym, przyciągając zieleń na wielkanocne stoły.
Nic bardziej nie kojarzy się z wiosną niż sałatki ze świeżymi zielonymi liśćmi. Prawdziwymi ozdobami wielkanocnego stołu będą WIOSNENNA SAŁATKA Z INSALATINĄ oraz ROSZPONKA Z GRZANKAMI. Nie mniej atrakcyjny wygląd i bardzo wykwintny smak mają OGÓRKI Z KAWIOREM.
Oczywiście nie zapominamy o jajach. By ożywić tradycyjną “święconkę” podajmy do niej cudowny sos SALSA VERDE. Przygotowując przystawki nie zapominajmy o ŚLEDZIACH W SOSIE KOPERKOWYM.
Niech zieleń w te święta zdominuje także dania gorące. Zaskoczmy wszystkich serwując niezwykłą ZUPĘ Z CUKINII. Zaraz potem podajmy PSTRĄG NA ZIELONO oraz przygotowywane w woku ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM.
Oprócz tradycyjnych mazurków i bab wielkanocnych na deser podajmy wszystkim gościom obfitujący w witaminy lekki deser, OWOCOWĄ SAŁATKĘ WARSTWOWĄ.
Tradycyjnie życzymy Smacznych Świąt
redakcja palcelizac.pl
p.s. jeśli poszukujecie przepisów, które podawaliśmy w ubiegłych latach, wpiszcie w NASZĄ wyszukiwarkę hasło “Wielkanoc”.