Pudding czekoladowy ze słodkim kajmakiem i chrupiącą posypką z prażonych orzechów arachidowych to doskonały deser zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje jakimi są Dzień Babci i Dzień Dziadka.
Tradycyjny budyń w nowoczesnym wydaniu, przygotowany ot tak… prosto z serca będzie najpiękniejszymi… najsmaczniejszym podziękowaniem dla Dziadków za ich miłość i wsparcie w codziennych sytuacjach.
składniki:
- 2 opakowania budyniu czekoladowego Pyszny Budyń Delecta
- 10 herbatników
- 300 ml gorącej wody
- puszka kajmaku tradycyjnego Bakalland
- 1 opakowanie posypki arachidowej Decorada Delecta
przyrządzanie:
- Przygotowuj ozdobne słoiczki, miseczki lub pucharki. Dno każdego naczynka wyłóż pokruszonymi herbatnikami.
-
Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, zalewając zawartość torebek 300 ml wrzątku
i mieszając do momentu zgęstnienia. Do budyniu dodaj 2-3 łyżki kajmaku i mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie podziel budyń na 4 części i wyłóż go na warstwie herbatników.
-
Deser udekoruj warstwą masy kajmakowej i obfitą porcją krokantu z orzechów arachidowych. Podawaj na ciepło.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem