Puder lub proszek z suszonych grzybów. Idealny dodatek do risotto, zup, sosów czy makaronu. Znacznie ułatwia cały proces gotowania. Cudnie podkreśla smak, nadaje potrawom charakteru!

składniki:
- dowolna ilość ulubionych grzybów jadalnych, polecamy borowiki lub kurki
przyrządzanie:
- Wybrane grzyby dobrze wysusz w suszarce do grzybów lub w piekarniku
- Ważne jest, aby cała woda z nich wyparowała.
- Tak ususzone grzybki zmiel w młynku do kawy i przesyp do szczelnie zamykanego słoika
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














