Koniec nudnych, bezsmakowych dietetycznych dań! Propozycja od Pani Alicji, która wygrała jeden z naszych konkursów, jest świetną propozycją na lekki obiad. Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo - szpinakowym. SMACZNEGO!
składniki: 
Składniki:
 
- 500 g filetów z ryby
- 3 łyżki kaszy manny
- 1 jajko
- sól, pieprz
- odrobina curry
- 200 g mrożonego szpinaku
- 200 g cukinii
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- 2 łyżki mąki
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
przyrządzanie:
Umytą rybę osusz i zmiel w maszynce. Dodaj kaszę manną, jajko, sól, pieprz i curry. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki.
Do płaskiego rondla wlej bulion. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok 20 min. Gotowe pulpety wyjmij, a w wywarze ugotuj cukinię i połowę szpinaku. Kiedy warzywa zmiękną,dodaj rozgnieciony czosnek i zmiksuj blenderem na gładki krem.
W kubeczku dokładnie rozmieszaj mąkę wraz z jogurtem greckim, rozprowadź odrobiną wywaru i wlej do rondla, zagotuj dodając pozostały szpinak. Sos dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i jeszcze raz całość zagotuj.
Blog Pani Alicji klik
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














