Bardzo aromatyczne pulpety z mięsa z indyka.

składniki:
- 600 g mielonego mięsa z indyka
- jajko
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 3 łyżki startego żółtego sera
- cebula
- łodyga selera naciowego
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka suszonego tymianku
- 2 puszki pomidorów
- łyżeczka cukru
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Do mięsa wbij jajko, dodaj mąkę , oraz ser i dokładnie wymieszaj.
- Cebulę i seler drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj pomidory, 1 szklankę wody i przyprawy. Gotuj około 10 minut.
- Uformuj z mielonego mięsa kulki wielkości orzecha włoskiego i pojedynczo wkładaj do sosu.
- Duś pulpety 25 minut na wolnym ogniu. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą kuskus.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














