Mięsne danie dla bardzo głodnych.

składniki:
- pierś z kaczki
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki masła
- 2 jaja
- sól, pieprz
- mąka
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 2 marchewki
- pietruszka
- koperek
przyrządzanie:
- Zmiel pierś z kaczki, utrzyj masło z jajkami i dodaj do mięsa.
- Wsyp bułkę tartą i mąkę ziemniaczaną. Dopraw masę solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Z mięsnej masy formuj kulki, obtocz je w mące, wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 10 minut.
- Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewkę oraz pietruszkę i dodaj je do gotujących się pulpetów.
- Wsyp kaszę jaglaną i gotuj jeszcze około 30 minut. Dodaj koperek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














