Słodka wersja puszystego omleta z ulubionymi owocami i syropem klonowym.
składniki:
- 2 jajka
- mała szczypta soli
- 2 łyżki mąki pszennej
- kawałeczek masła
przyrządzanie:
- Białka ubić z solą na sztywną piane. Następnie dodawać wymieszane żółtka, cały czas ubijając i przesianą mąke.
- Wyłożyć ubitą masę na rozgrzaną i posmarowaną masłem, zmniejszyć ogień na średnio-mały i smażyć omlet przez 4 minuty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















