Delikatny, lekki, o konsystencji pianki, rozpływający się w ustach. Przed Państwem suflet pomarańczowy!

składniki:
- 5 pomarańczy
- 4 żółtka jaja
- 5 łyżek cukru białego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sok z 1/2 cytryny
- sok z 2 pomarańczy
- 1 łyżka brandy (opcjonalnie)
- 5 białek
przyrządzanie:
- Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę, dodać mąkę ziemniaczaną, sok z pomarańczy, sok z cytryny i brandy.
- Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie połączyć z masą żółtkową.
- Naczynia żaroodporne napełnić i wstawić do piekarnika.
- Piec przez 25 minut w temp. 200 st.
- Deser podawać na gorąco.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













