Oto prosty i szybki przepis na deser! Tradycyjne ciastko maślane zasmakuje wszystkim łakomczuchom. Sprawdź, jak je upiec.
składniki:
- 120 g masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 150 g mąki pszennej
- kilka kropel aromatu waniliowego
przyrządzanie:
1. Wszystkie składniki miksujemy w malakserze.
2. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.
3. Formujemy z ciasta okręgi. Nacinamy widelcem.
4. Pieczemy około 15 w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














