Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak nietypowo udekorować TORT BISZKOPTOWY? 15 pomysłów

Jak nietypowo udekorować TORT BISZKOPTOWY? 15 pomysłów

6 uniwersalnych sosów, które pasują do drobiu, ryb, wieprzowiny! Banalnie proste!

6 uniwersalnych sosów, które pasują do drobiu, ryb, wieprzowiny! Banalnie proste!

10 książek, dzięki którym zaczniesz się ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ!

10 książek, dzięki którym zaczniesz się ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ!

4 przepisy na danie z ziemniaków za GROSZE! Koniecznie wypróbujcie!

4 przepisy na danie z ziemniaków za GROSZE! Koniecznie wypróbujcie!

20 genialnych pomysłów na podanie ZIEMNIAKÓW

20 genialnych pomysłów na podanie ZIEMNIAKÓW

Świąteczny piernik według przepisu siostry Anastazji

Świąteczny piernik według przepisu siostry Anastazji

4 ekspresowe przepisy na ŚNIADANIE typu ,,coś z niczego” (musli, tosty, ryż na mleku)

4 ekspresowe przepisy na ŚNIADANIE typu ,,coś z niczego” (musli, tosty, ryż na mleku)

Dekoracje do ciast i placków w kolorze RÓŻOWYM i CZERWONYM

Dekoracje do ciast i placków w kolorze RÓŻOWYM i CZERWONYM

Przepisy na tani i szybki obiad! 12 inspiracji (zupy, drugie dania, sałatki, kasze)

Przepisy na tani i szybki obiad! 12 inspiracji (zupy, drugie dania, sałatki, kasze)

5 pomysłów na FARSZ do jajek na twardo!

5 pomysłów na FARSZ do jajek na twardo!

Wasze ulubione przepisy na domowe PIECZYWO!

Wasze ulubione przepisy na domowe PIECZYWO!

6 pomysłów na zdrowy obiad w 30 minut (sałatka,pulpety,zupa,surówka)

6 pomysłów na zdrowy obiad w 30 minut (sałatka,pulpety,zupa,surówka)

10 przystawek na słodko i na słono, które zrobisz w kilka minut! GENIALNE!

10 przystawek na słodko i na słono, które zrobisz w kilka minut! GENIALNE!

Pieczarki faszerowane parówkami- szybka przekąska!

Pieczarki faszerowane parówkami- szybka przekąska!

20 pomysłów na podanie PIECZAREK!

20 pomysłów na podanie PIECZAREK!

Czerwona papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

Czerwona papryka faszerowana ryżem i pieczarkami

Pyszności z malin – czyli jak korzystać z bogactwa lata 2.

Maliny są jednymi z naszych ulubionych owoców, które pojawiają się późnym latem. Kiedy pojawiają się w sklepach, zaczyna się malonowe szaleństwo. Jednak maliny szybko się psują i najlepiej spożyć je w ciągu dwóch dni. Jakie są najlepsze sposoby na wykorzystanie malin w naszej kuchni?

  1. Sorbet malinowy

Domowy sorbet jest znacznie zdrowy i smaczniejszy niż te sklepowe. W dodatku jest dużo tańszy. Sorbet malonowy, tak jak każdy sorbet nie jest trudny do zrobienia. Wystarczy kilogram owoców, a nawet ich mniejsza ilość, cukier puder i to wszystko. Należy zmiksować maliny i dodać do nich kilka łyżeczek cukru pudru. Ilość cukry jest zależna od tego jaki słodki chcemy otrzymać sorbet. Zmiksowane owoce z cukrem wstawiamy do zamrażalki na jeden dzień i gotowe.

  1. Ciasto malonowe

Czekoladowe, drożdżowe, czy sernik. To nie ma żadnego znaczenia, ponieważ maliny smakują dobrze w każdej odsłonie. Do wybranego ciasta wystarczy dodać maliny. Możemy je dodać do środka i na wierzch ciasta. Dodadzą kwaskowatego smaku, który przełamie słodkość.