Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

Pyszności z malin – czyli jak korzystać z bogactwa lata 2.

Maliny są jednymi z naszych ulubionych owoców, które pojawiają się późnym latem. Kiedy pojawiają się w sklepach, zaczyna się malonowe szaleństwo. Jednak maliny szybko się psują i najlepiej spożyć je w ciągu dwóch dni. Jakie są najlepsze sposoby na wykorzystanie malin w naszej kuchni?

  1. Sorbet malinowy

Domowy sorbet jest znacznie zdrowy i smaczniejszy niż te sklepowe. W dodatku jest dużo tańszy. Sorbet malonowy, tak jak każdy sorbet nie jest trudny do zrobienia. Wystarczy kilogram owoców, a nawet ich mniejsza ilość, cukier puder i to wszystko. Należy zmiksować maliny i dodać do nich kilka łyżeczek cukru pudru. Ilość cukry jest zależna od tego jaki słodki chcemy otrzymać sorbet. Zmiksowane owoce z cukrem wstawiamy do zamrażalki na jeden dzień i gotowe.

  1. Ciasto malonowe

Czekoladowe, drożdżowe, czy sernik. To nie ma żadnego znaczenia, ponieważ maliny smakują dobrze w każdej odsłonie. Do wybranego ciasta wystarczy dodać maliny. Możemy je dodać do środka i na wierzch ciasta. Dodadzą kwaskowatego smaku, który przełamie słodkość.