Idealna na wieczory ze znajomymi. Ta quesadilla łączy w sobie smak kurczaka i awokado - jest pyszna. Spróbujcie sami.
składniki:
- 4 duże tortille pszeniczne
- 2 dojrzałe awokado
- 500 g piersi z kurczaka
- 100 g bekonu lub wędzonego boczku
- 100 g żółtego sera
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- ¾ łyżeczki czosnku
przyrządzanie:
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Kurczaka posolić, popieprzyć, oprószyć słodką papryką i czosnkiem. Wędzony boczek pokroić w kostkę i stopić tłuszcz na patelni. Boczek zdjąć z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kurczaka włożyć na patelnię i smażyć kilka minut, aż przestanie być surowy. Awokado obrać i rozdrobnić widelcem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Na tortilli układać (po ¼ całego farszu) awokado, starty ser żółty, pierś z kurczaka oraz podsmażony wędzony boczek.
Tortillę zawinąć.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















