Uwielbiacie tarty i quiche? My także. To prosty, szybki i niesamowity sposób na przekąskę, obiad czy kolację. Dziś wersja wege, z papryką i kozim serem.
składniki:
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka soli
- 150 g masła
- 1 jajko
- 2 duże czerwone papryki
- 4 - 5 jajek
- sól i pieprz
- 170 g sera koziego
- 125 g mozzarelli w kulce
- 100 g śmietany
- 2 - 3 łyżki posiekanego świeżego lubczyku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej lub wędzonej papryki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















