Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Pierniczki 2.0 – nowe pomysły na dekoracje

Rabarbar pod kruszonką z płatków owsianych

Sezon na rabarbar w toku. Oto bardzo sympatyczny przepis na rabarbar pod chrupiącą kruszonką. Wart wypróbowania. Serwuj z porcją jogurtu lub gałką lodów. Jeśli nie masz rabarbaru, wykorzystaj inne owoce.   

składniki:

  • Rabarbar 10 łodyg, pokrojonych w kostki 5 cm
  • łyżki miodu 

Na kruszonkę:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • łyżki miodu
  • łyżki masła, stopionego
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych 
  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów, ulubionych. 

przyrządzanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

  2. Połącz w misce pokrojony rabarbar z miodem, wymieszaj. Wrzuć na patelnię i chwilę podsmażaj, aż rabarbar nieco zmięknie.

  3. Zmiel płatki owsiane na pył w robocie kuchennym. Ma powstać mąka owsiana.

  4. Do dużej miski wsyp mąkę owsianą i wszystkie pozostałe składniki na kruszonkę i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką.

    Rabarbar ułóż w naczyniu żaroodpornym. Umieść kruszonkę na wierzchu, wstaw do piekarnika. Piecz przez 30 minut, aż kruszonka stanie się złocistobrązowa i chrupiąca.