Pyszne, soczyste babeczki z rabarbarem. Idealne do gorącej herbaty z miodem.
[caption id="attachment_202419" align="aligncenter" width="588"]
][/caption]
składniki:
- 250g mąki pszennej
- 100 ml oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 2 dojrzałe banany
- 2 łodygi rabarbaru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- banany dokładnie rozgnieść widelcem.
- Rabarbar pokroić w malutkie kawałeczki.
- Jajka połączyć z olejem. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia i banany.
- Do masy dodajemy rabarbar i znów mieszamy.
- Przelewamy masę do papilotek lub foremek na muffiny.
- Babeczki z rabarbarem pieczcie przez 30 minut w 200°C
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














