Naprawdę prosty przepis, racuchy szybko się smażą, a są naprawdę smaczne.

składniki:
- 1/2 l mleka
- 2 jaja
- 2 szkl. mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej do smażenia
- owoce
przyrządzanie:
1. Składniki na ciasto wrzucamy do jednej miski i dokładnie łączymy.
2. Owoce myjemy i kroimy w plastry (truskawki) oraz na połówki (borówki). Dodajemy do ciasta.
3. Smażymy na patelni z obu stron, do momentu aż będą rumiane.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














