Śniadanie, deser, przekąska? Te racuchy z twarogiem nadadzą się na każdy posiłek. Proste i szybkie w przygotowaniu!
składniki:
- 300 g białego sera
- 4 łyżki mąki pszennej
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- garść rodzynek
- masło do smażenia
przyrządzanie:
- Oddziel żółtka od białek.
- Żółtka wymieszaj widelcem z białym serem, dodaj cukier, cukier waniliowy, mąkę i rodzynki.
- Białka ubij na sztywną piane i delikatniej połącz z masą serową.
- Na patelni rozpuść masło, nakładaj porcje ciasta (placuszki muszą być małe, bo są bardzo delikatne i zbyt duże będzie trudno przewracać na drugą stronę), smaż na złoto ok. 2 minut z każdej strony.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy