Szybciutki i prosty przepis na mini tarty - z mąki razowej, wypełnione pysznym kremem. Mogą uraczyć nas podczas śniadań, podwieczorków, lub towarzyszyć w pracy i szkole. Są tego warte!
składniki:
- 40 g mąki pszennej tortowej
- 30 g mąki razowej (np. owsianej)
- 50 g zimnego masła klarowanego
- 1 jajko
- 1 łyżka kakao
- łyżka ksylitolu
przyrządzanie:
- Ze wszystkich składników zagnieć ciasto jak na kruszonkę i wyrabiaj chwilę do połączenia składników.
- Podsyp blat mąką i rozwałkuj ciasto na prostokąt, z którego będziesz wycinać kółka wielkości foremek na tartaletki.
- Tartaletki schłódź w lodówce (ok. 30 minut), a następnie rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz je przez 20 minut.
- W tym czasie przygotuj masę.