Szybciutki i prosty przepis na mini tarty - z mąki razowej, wypełnione pysznym kremem. Mogą uraczyć nas podczas śniadań, podwieczorków, lub towarzyszyć w pracy i szkole. Są tego warte!
składniki:
- 40 g mąki pszennej tortowej
- 30 g mąki razowej (np. owsianej)
- 50 g zimnego masła klarowanego
- 1 jajko
- 1 łyżka kakao
- łyżka ksylitolu
przyrządzanie:
- Ze wszystkich składników zagnieć ciasto jak na kruszonkę i wyrabiaj chwilę do połączenia składników.
- Podsyp blat mąką i rozwałkuj ciasto na prostokąt, z którego będziesz wycinać kółka wielkości foremek na tartaletki.
- Tartaletki schłódź w lodówce (ok. 30 minut), a następnie rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz je przez 20 minut.
- W tym czasie przygotuj masę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















