Błyskawiczne rogaliki z ciasta francuskiego z dodatkiem dżemu truskawkowego.

składniki:
- 1 porcja ciasta francuskiego
- dżem truskawkowy lub inny
- 1 białko
przyrządzanie:
- Z ciasta francuskiego wykrawać trójkąty.
- Na każdy z nich nakładać łyżkę dżemu truskawkowego zawinąć w rogalik.
- Ciasteczka przed włożeniem do pieca posmarować rozmąconym białkiem.
- Piec przez około 20 minut w temperaturze około 180 stopni na wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej mąką blasze.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














