składniki:
- 75 dag mielonego twarogu
- 2 żółtka
- 5 łyżek cukru pudru
- łyżka masła
- 4 łyżki żelatyny
- opakowanie herbatników w czekoladzie
- 10 dag orzechów
- cukier waniliowy
przyrządzanie:
- Herbatniki zetrzyj na tarce, orzechy zmiel lub drobno posiekaj.
- Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj masło, twaróg, cukier waniliowy, orzechy i połowę herbatników.
- Wymieszaj na jednolitą masę. Na koniec dodaj żelatynę rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody i połącz po czym schłódź.
- Na papier śniadaniowy wysyp część odłożonych herbatników. Wyłóż gęstniejącą masę, formując kształt wałka.
- Obsyp roladę resztą ciastek, zawiń w papier i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.