składniki:
- 3 czerwone papryki
- 2 cukinie
- 200 g żółtego sera
- słoik zielonych oliwek
- pieprz
- 250 g masła ziołowego
- pęczek świeżych ziół
- sól
przyrządzanie:
- Papryki opłukać, przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek. Strąki ułożyć na ruszcie wypukła stroną do spodu, grillować 8-10 minut. Przestudzić, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż na paski szerokości 3 cm.
- Cukinie umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Ser pokroić w kostkę. Część kostek zawinąć w plastry papryki, a część w plastry cukinii.
- 8 patyczków do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie. Nabić na nie po 2 roladki z papryki i z cukinii oraz kilka oliwek. Szaszłyki doprawić pieprzem.
- Roztopić trochę masła ziołowego, posmarować nim szaszłyki.
- Piec na ruszcie aż warzywa się zarumienią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















