Super przekąska, solidna dawka mięsa!

składniki:
- filet z piersi kurczaka
- 30 dag mięsa mielonego
- cebula
- 3 jajka
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej
przyrządzanie:
- Pierś podziel wzdłuż na dwie mniejsze części. Rozbij.
- Mięso mielone wymieszaj z posiekana cebulką, jajkiem, łyżką bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem.
- Uformuj wałeczki i ułóż każdy na rozbitym filecie z kurczaka. Zwiń w rulonik.
Roladki obtocz w rozbitym jajku i bułce tartej. - Smaż na wolnym ogniu na złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














