Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Jak odmienić tradycyjny niedzielny rosół? Co dodać do zupy, by wyczarować jej nową i niepowtarzalną wersję? Spróbujcie wrzucić do bulionu pulpety mielone, a otrzymacie danie dwa w jednym! 

składniki:

  • ok. 1,5 kg mięsa wołowego na rosół
  • 2 nieduże pietruszki
  • kawałek selera
  • mały por
  • 2 marchwie
  • cebula
  • 1-2 suszone grzybki
  • kwiat lub gałka muszkatołowa
  • 30 dag mięsa drobiowego
  • łyżka masła
  • kromka bułki
  • 2 żółtka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

przyrządzanie:

  1. Mięso zalej zimną wodą, gotuj na małym ogniu około godzinę, aż przestanie się pokazywać szumowina (nie zbieraj jej, tylko pozwól opaść na dno).
  2. Garnek zestaw z ognia, zalej łyżką zimnej wody, by oddzielił się tłuszcz. Zdejmij go.
  3. Rosół posól, dodaj włoszczyznę, przekrojoną na pół, nieobraną, opieczoną cebulę oraz grzyby i kwiat muszkatołowy.
  4. Gotuj około 3 godziny na małym ogniu, dopraw.
  5. Mięso drobiowe oddziel od kości, drobno posiekaj.
  6. Przesmaż na maśle, duś pół godziny, przestudź.
  7. Dodaj namoczoną i odciśniętą bułkę oraz żółtka, posiekaną natkę i sól.
  8. Wyrób masę, uformuj z niej małe pulpeciki.
  9. Ugotuj je we wrzątku, przełóż do wazy.
  10. Dodaj pokrojoną w plasterki, ugotowaną marchewkę.
  11. Zalej gorącym rosołem.