Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Rosół z wołowiny

Atrakcyjnie przygotowana zupa według dobrego przepisu kulinarnego to połowa sukcesu drugiego dania. Sprawdź nadesłany przepis na rosół z wołowiny.

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 500 g udźca wołowego
  • mostka lub łaty
  • 200 g kości wołowych
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 150 g kapusty włoskiej
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Mięso i kości opłukać, zalać 1,5 l zimnej wody i gotować 1,5 godziny na małym ogniu zbierając szumowiny
  • Cebulę obrać opłukać, pokroić na pół, przypiec na patelni bez tłuszczu. Warzywa obrać, pokroić i dodać do rosołu wraz z cebulą ząbkiem czosnku, kapustą, połową opłukanej natki i przyprawami. Rosół osolić i gotować 1 godzinę
  • Rosół przecedzić, odstawić do ostygnięcia, zdjąć tłuszcz, podgrzać, dodać pozostałą posiekaną natkę.
  • Podawać z kluskami royal, pokrojonym omletem „grzybkiem”, pokrojonymi naleśnikami, grzankami, groszkiem ptysiowym, kaszą manną ugotowaną na gęsto, podsmażonymi warzywami „julienne