To ciasto jest niskokaloryczne, zdrowe i zaskakuje niezwykłą mieszanką smaków - rabarbar, woda różana i jogurt.
składniki:
130g mąki ryżowej,
70g mąki jaglanej,
60g mąki pszennej,
2 proszku do pieczenia,
250g jogurtu naturalnego,
2 jajka,
20ml oleju ,
pół szklanki cukru,
2-3 łyżki wody różanej,
400g rabarbaru
przyrządzanie:
1. Rabarbar umyć i pokroić w małe kawałki, zasypać 2 łyżkami cukru i odstawić.
2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, ciągle ubijając dodać jogurt, olej, wodę różaną oraz partiami wcześniej przesiane mąki z proszkiem – miksować.
3. Włożyć ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piec 50-60 minut.