Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Rozgrzewające działanie herbat z cynamonem ‘Czas na Herbatę’

Na chłodne, jesienne wieczory najlepszy jest kubek gorącej herbaty. Może to być herbata z cynamonem, Grzaniec Galicyjski, czy filiżanką herbaty Chwila. Wszystkie te mieszanki dostępne są w ofercie marki „Czas na Herbatę”.

 

Na dworze robi się coraz chłodniej, lato odeszło już w niepamięć i zaczyna nam brakować ciepłych i słonecznych dni. Jeśli już zdążyłeś przemarznąć na przystanku i przychodzisz do domu przemoknięty, zamiast sięgnąć od razu po leki, spróbuj najpierw rozgrzać się w bardziej naturalny sposób – filiżanką, czy kubkiem gorącej herbaty. W takie jesienne wieczory polecamy rozgrzewające herbaty z cynamonem ‘Czas na Herbatę’.

Cynamon nie tylko nadaje niepowtarzalny smak potrawom. To prawdopodobnie najstarsza przyprawa świata. Roślina ta pochodzi z Chin i już 2700 lat p.n.e. znalazła się wzmianka o niej
w chińskiej księdze zielarskiej. Cynamon posiada wiele właściwości korzystnie oddziałujących na człowieka, działa przeciwbakteryjnie, rozgrzewająco i pomaga pielęgnować urodę. Cynamon jest doskonałym źródłem manganu, błonnika, żelaza i wapnia. Badania wykazały, że cynamon poprawia funkcje poznawcze i pamięć.

Sieć ‘Czas na Herbatę’ na rozgrzanie poleca owocowa mieszanka, którą nie tylko można wypić, ale również zjeść Grzaniec Galicyjski – to owocowa mieszanka cynamonu, goździków, czarnego bzu, tarniny, jagód, aronii, głogu, jarzębiny, jabłka, owocu róży i hibiskusa. Nie tylko wyśmienicie wygląda ale również smakuje.

Cynamon w kuchni znakomicie nadaje się do dań słodkich jak również pikantnych. Stosuje się do mięs np. jagnięciny, deserów, ciast – szarlotka z cynamonem, mniam. Również idealnie pasuje do grzanego wina lub piwa. Sieć ‘Czas na Herbatę’ proponuje herbatę Grzane Wino – jest to naturalna czarna herbata z dodatkiem cynamonu, imbiru i goździka. Dodatek imbiru zbogaca smak i zapach, jak również wzmacnia działanie rozgrzewające herbaty.

Siedząc w domowym zaciszu, najlepiej rozgrzać się dodatkowo filiżanką herbaty Chwila przy kominku jest to mieszanka herbaty czarnej, zielonej Sencha z dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczy, cynamonu i płatków róży. Aromatyczna herbata dzięki obecności cynamonu, nie tylko Cię rozgrzeje, ale również ma przyjemny, słodkawy, korzenny zapach i smak.

Odpręż się zatem w chłodne wieczory z filiżanką herbaty w ręku. To będzie przyjemna chwila dla Ciebie i Twoich najbliższych, doda Ci energii, poprawi krążenie i rozgrzeje organizm.

Zapraszamy do sklepu internetowego: www.czasnaherbate.net oraz na http://www.facebook.com/czasnaherbate