Rosół rybny skutecznie rozgrzeje cię w chłodne, jesiennie wieczory. Jest idealną alternatywą dla tych, co nie jedzą mięsa. Będzie także dobrym pomysłem na wigilijną zupę!
składniki:
- około 1 - 1,5 kg ryb
- 1 por
- cebula
- 2 średnie marchewki
- średnia pietruszka
- pół korzenia selera
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- sól
- biały pieprz
- 2,5-3 litry wody
- odrobina masła
przyrządzanie:
1. Warzywa pokrój i duś na maśle.
2. Warzywa, ryby, tymianek, ziele angielskie, liście laurowe i cebulę przełóż do garnka, a następnie zalej wodą.
3. Gotuj zupę na małym ogniu przez około 40 minut.
5.. Udekoruj natką pietruszki.
SPRAWDŹ PRZEPIS : 8 produktów, które zawierają najwięcej soli >>>