
Mimo, że wygląda podobnie do słynnej włoskiej caprese, sałatka ta smakuje odmiennie
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
2 krążki sera camembert
150 g rukoli
6 pomidorów
oliwki do ozdoby
3 łyżki oliwy
2 łyzki octu winnego
sól, świeżo zmielony pieprz
przyrządzanie:
Rukolę i pomidory umyć i dokładnie wysuszyć. Ser camembert porkoić w cienkie paski, pomidory w plastry. Układać na półmisku na przemian, posypać liścmi rukoli, polać sosem przygotowanym z oliwy, octu i szczypty soli. Oprószyć pieprzem, udekorować oliwkami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













