- 1 kg płatów fileta z mintaja
- 1/2 kg cebuli
- 1/2 szklanki oliwy
- 1 litr wody
- 1/2 szklanki octu
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka soli
- 1/2 słoiczka keczupu
- 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
- 1 listek laurowy
- ziele angielskie
- pieprz
Ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni. Cebulę zeszklić na oliwie, ostudzić. Wodę, ocet, cukier i łyżkę soli razem zagotować Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobić zalewę. Przekładać ostudzoną zalewą usmażone ryby.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













