Ciekawa propozycja na danie z rybą. Posmakuje i zaskoczy każdego.
składniki:
- 1 kg filetów z mintaja
- 4 cebule
- słoik ogórków kiszonych
- pieprz, sól
- szkl. wody
- pół szkl. octu
- słoik koncentratu
- łyżka ketchupu
- 2 łyżki cukru
- sól, pieprz
- szkl. mąki
- jajko
- pół szkl. wody
przyrządzanie:
- Mintaja kroimy na kawałki, przyprawiamy i odstawiamy na godzinę. Robimy ciasto naleśnikowe z 1 szkl. mąki, jajka i pół szkl. wody.
- Obtaczamy w nim rybę i smażymy na oleju. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy i warstwami układamy na przemian z rybą.
- Następnie gorącą zalewą zalewamy rybę, odstawiamy, aż przestygnie i wkładamy do lodówki.