Lekkie , zdrowe danie do polecenia każdemu.

składniki:
- ryba
- brokuł
- cebula
- łyżeczka masła
- mąka
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb
- oliwa do smażenia
- sok z cytryny
przyrządzanie:
- Brokuł umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze. Rybę umyj, podziel na kawałki. Posyp solą, pieprzem, przyprawą do ryb, skrop sokiem z cytryny. Obtocz w mące.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Rybę usmaż na złoty kolor.
- Drobno posiekaj cebulę. W rondelku rozpuść masło, cebulę zeszklij, Polej nią brokuły.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














