Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Ryba z krewetkami w sosie

Oto pomysł na niezwykły obiad: pożywny i bardzo zdrowy. Ryba zapiekana z krewetkami w sosie. Do wyboru: kokosowym lub szpinakowym. Wybierzcie swoją ulubioną wersję.

fish-822811_640

składniki:

  • 500 g dorsza
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1 czerwone chili
  •  kolendra
  • 1 czerwona papryka, mała
  • 1 żółta papryka, mała
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka nasion brązowej gorczycy
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku
  • 300 g świeżych krewetek w skorupkach
  • 1 puszka mleka kokosowego, 400 g
  • 1 cytryna
  • W DRUGIEJ WERSJI UŻYWAMY TAKŻE 250 GRAM SZPINAKU ŚWIEŻEGO

przyrządzanie:

Jak przygotować to danie w sosie kokosowym?

  • Obierz cebulę i czosnek i pokrój w drobną kostkę. Pokrój obie papryki w podłużne paski. Chili posiekaj.
  • Kolendrę grubo pokrój.
  • Podsmaż warzywa na oleju wraz z przyprawami, a następnie dodaj kolendrę i kokosowe mleko. Gotuj sos przez 5 minut, dopraw solą i pieprzem.
  • Dorsza pokrój w cienkie paski i posól. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej mlekiem kokosowym.
  • Włóż rybę do piekarnika nagrzanego na 200ºC i zapiecz przez 8 minut. Po tym czasie wyjmij rybę i dodaj krewetki.

 

ZOBACZ TEŻ: Zupa krem z pora i kalafiora
Sprawdź jak zrobić drugą wersję!

 

Wszelkie porady i artykuły zawarte na naszych stronach służą wyłącznie celom informacyjnym. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść publikacji oraz komentarze nadesłane przez użytkowników. Właściciel serwisu na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych na portalu PalceLizac.pl jest zabronione.