Oto pomysł na niezwykły obiad: pożywny i bardzo zdrowy. Ryba zapiekana z krewetkami w sosie. Do wyboru: kokosowym lub szpinakowym. Wybierzcie swoją ulubioną wersję.
składniki:
- 500 g dorsza
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm świeżego imbiru
- 1 czerwone chili
- kolendra
- 1 czerwona papryka, mała
- 1 żółta papryka, mała
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka nasion brązowej gorczycy
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- 300 g świeżych krewetek w skorupkach
- 1 puszka mleka kokosowego, 400 g
- 1 cytryna
- W DRUGIEJ WERSJI UŻYWAMY TAKŻE 250 GRAM SZPINAKU ŚWIEŻEGO
przyrządzanie:
Jak przygotować to danie z sosem szpinakowym?
Wystarczy, że na patelnię wraz z mlekiem kokosowym dodamy świeży szpinak.