- 1 kg filetów z karpia lub pstrąga
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 szklanka mąki
- 2 jajka
- sól
- 2 łyżki mleka
- szczypta bazylii
- ząbek czosnku
- olej
Filety pokroić na kawałki, posolić. Jajkaroztrzepać z mlekiem. Mąkę wymieszać z bazylią. Filety obtaczać w mące,jajku i bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni, przesmażyć na nim ząbekczosnku. Po chwili wyjąć czosnek i smażyć filety.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













