Ryba nie musi być nudna! Przepis naszej czytelniczki jest świetnym pomysłem na proste, szybkie i tanie szaleństwo. Dodatkowo pamiętajmy, że ryby są bardzo zdrowe. Zawierają w sobie cenne białko i kwasy, potrzebne do prawidłowego funkcjonowania! SMACZNEGO!
składniki:
- 2 duże filety z białej ryby (u mnie miruna patagońska)
- 2 średnie marchewki
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- ok. 50 g żółtego sera
- łyżka oliwy z oliwek
- sól
przyrządzanie:
- Rybę myjemy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości.
- Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
- Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, po czym układamy w nim kawałki ryby.
- Dokładnie oprószamy solą, następnie pokrywamy całość startą marchewką, posiekaną natką pietruszki i drobno startym serem.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














