- 1 sałata zielona
- 1 ogórek zielony (duży)
- 2-3 pomidory
- 20 dkg sera żółtego
- gruby plaster szynki (do 20 dkg)
- sos sałatkowy w torebce (ziołowo-koperkowy)
Sałatę pokroić w cienkie paseczki. Ogórek, pomidor, ser i szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać z sałatą i polać sosem koperkowym minimum 15 min. przed podaniem. Najlepsza do zjedzenia w tym samym dniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













