Szybka i nietypowa sałatka z brokuła, jajek i słonecznika.
składniki:
szklanka słonecznika
6 jajek
1 świeży brokuł
1 garść szynki lub boczku w plastrach
pęczek rzodkiewek
majonez
przyrządzanie:
Jaja ugotuj na twardo w osolonej wodzie
Brokuła umyj dokładnie, podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Słonecznika pestki upraż na patelni, odstaw do wystygnięcia.
Teraz zabierz się do pokrojenia w kosteczkę jajek, szynki albo boczku oraz rzodkiewek.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















