Lubisz sałatkę grecką, ale masz ochotę ją trochę urozmaicić? Znudziło Cię już tradycyjne połączenie fety, sałaty i pomidora? Zobacz naszą wariację na temat sałatki greckiej i ciesz się słonecznym smakiem, nawet kiedy niepogoda za oknem!
składniki:
- garść sałaty (mix)
- suszone pomidory
- czarne i zielone oliwki
- feta
- garść pestek słonecznika
- pomidor
- czerwona cebula
- czosnek, oregano
- do polania: oliwa z oliwek, ocet balsamiczny
przyrządzanie:
Upraż pestki słonecznika na suchej patelni, na małym ogniu, aż się zarumienią.
Fetę pokrój w kostkę, pomidor i oliwki w plasterki, suszone pomidory w małe kawałki (są dosyć intensywne w smaku), cebulę w piórka.
Zmieszaj wszystkie składniki, posyp czosnkiem i oregano, polej oliwa oraz octem balsamicznym.
Na koniec posyp świeżo uprażonym słonecznikiem.
Prosto, szybko i smacznie!
PalceLizać!
Zobacz też: Sałatka z owocowym dodatkiem