- 1 awokado
- 2 jajka (na twardo)
- 1 cebula
- pieprz
- sól
- sok z cytryny
- magii
Przekroić awokado wzdłuż, wyjąć pestkę i wydrążyć część miąższu tworząc 2 "łódeczki". Jajka, cebulę i miąższ awokado pokroić w drobną kostkę dokładnie wymieszać, dodać pieprz, sól, magę i sok z cytryny do smaku. Całość powinna być lekko kwaśna. Otrzymaną sałatką napełnić wydrążone połówki awokado. Podawać jako zakąskę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













