Makaronowa sałatka na zimno z tuńczykiem i warzywami to idealny pomysł na obiad podczas upałów. Skusicie się?
składniki:
- czerwona papryka
- pęczek szczypiorku
- suszone pomidory
- 1/2 główki czerwonej cebuli
- puszka tuńczyka
- 100 gram czarnych oliwek
- 150 gram makaronu
- przyprawy, dodaję sół, pieprz i zwykle chili świeże lub mielone cayenne
- majonez
przyrządzanie:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Paprykę i oliwki kroimy w drobną kostkę. Siekamy drobno cebulę. Kroimy pomidory.
3. Odsączamy tuńczyka.
4. Siekamy szczypiorek.
5. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy. Dodajemy majonez. Podajemy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















