- 2 wymoczone filety śledziowe
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 średnie cebule
- 1/2 szklanki śmietany
- łyżka musztardy
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- drobno posiekany szczypiorek
- duże jabłko
Śledzie, jaja, jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do salaterki. Dodać śmietanę oraz musztardę. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Sałatkę schłodzić, przed podaniem i posypać szczypiorkiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













