Już za niecałe dwa miesiące Święta Bożego Narodzenia. Sałatka warstwowa z tuńczykiem to znakomita propozycja potrawy na wigilijny stół.
Składniki:
- puszka tuńczyka
- 3 ugotowane jajka
- 1 duży por
- kukurydza
- cebula
- majonez
- sól, pieprz, vegeta,
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- zielona pietruszka
Przygotowanie:
- Cebulę drobno posiekać. Posypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na ok.1 godzinę.
- Pora pokroić na drobne paseczki.
- W płaskim naczyniu układać warstwami – kukurydzę, jajka starte na tarce, tuńczyka, pora. Miedzy warstwy polewać po trochu majonezem. Na wierzchu również polać majonezem i posypać zielona posiekaną pietruszką.
Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













