Już za niecałe dwa miesiące Święta Bożego Narodzenia. Sałatka warstwowa z tuńczykiem to znakomita propozycja potrawy na wigilijny stół.
Składniki:
- puszka tuńczyka
- 3 ugotowane jajka
- 1 duży por
- kukurydza
- cebula
- majonez
- sól, pieprz, vegeta,
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- zielona pietruszka
Przygotowanie:
- Cebulę drobno posiekać. Posypać przyprawami i polać oliwą. Odstawić na ok.1 godzinę.
- Pora pokroić na drobne paseczki.
- W płaskim naczyniu układać warstwami – kukurydzę, jajka starte na tarce, tuńczyka, pora. Miedzy warstwy polewać po trochu majonezem. Na wierzchu również polać majonezem i posypać zielona posiekaną pietruszką.
Smacznego!