
Wbrew pozorom połączenie wyrazistego samku czosku z soczystym ananasem i łagodnym serem jest bardzo harmonijne
czas: 15 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 puszka ananasa w syropie
30 dag żółtego, łagodnego w smaku sera
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogutru naturalnego
1 mały ząbek czosnku
pół łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz
przyrządzanie:
Ananasa dokładnie osączyć, a nastepnie pokroić na drobne kawałki. Ser pokroić w niedużą kostkę. Z majonezu, jogurtu i przeciśniętego przez praskę czosnku oraz soku cytrynowego przygotować sos. Składniki wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













