Sałatka to znakomita propozycja zarówno na przekąskę, jak i na obiad. Dzisiaj proponujemy Wam delikatne połączenie smaku słodkiego i wytrawnego. Kremowe awokado i chrupiące przyprażone płatki migdałowe to znakomita propozycja dla wszystkich łasuchów! Palce Lizać!
składniki:
- rukola
- świeże liście szpinaku
- suszona żurawina
- płatki migdałowe
- awokado
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól, pieprz
przyrządzanie:
Upraż na suchej, rozgrzanej patelni płatki migdałowe.
Obierz i pokrój awokado w plasterki.
Wymieszaj rukolę ze szpinakiem. Dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz wymieszaj na sos i polej nim sałatkę.
SMACZNEGO!
Zobacz też: Elegancka sałatka z buraczków
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














