Pyszna kasza kuskus w nieco innym wydaniu niż tradycyjne. Serwujemy ją ze skórkami cytrusów i kurkumą.
składniki:
- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- kilka czarnych oliwek
- ser feta
- suszone pomidory
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny i pomarańczy
przyrządzanie:
- Kuskus mieszamy z kurkumą, solą, pieprzem i zalewamy wodą. Zostawiamy pod przykryciem przez około 5 minut.
- W tym czasie startą skórkę z cytryny i pomarańczy łączymy z oliwą z oliwek i świeżym tymiankiem.
- Mieszankę dodajemy do kuskusu i mieszamy.
- Do kaszy dodajemy: pokrojone oliwki, pokrojone suszone pomidory, ser feta. Mieszamy. Gotowe!