- 80 dag fasolki szparagowej
- 40 dag ziemniaków
- 40 dag pieczarek
- 3 pomidory
- 1 łyżka margaryny
- 2 łyżeczka suszonego cząbru
- sól
- łyżeczka cukru
- natka pietruszki do dekoracji
sos:
- 1 jogurt naturalny
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki pieprzu białego
- 3-4 łyżeczki barszczu czerwonego w proszku (insant)
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie z 1 łyżeczką cząbru pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na kawałki, gotować z cząbrem 15 minut w osolonej wodzie z łyżeczka cukru. Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki, dusić na łyżeczce margaryny. Sparzyć wrzątkiem pomidory. Zdjąć skórkę, pokroić na ósemki. Dodać do grzybków, ziemniaków, posolić. Wrzucić osączyć fasolkę i posiekać na natkę. Zalać wszystko uprzednio przygotowanym sosem.