- 1 kapusta pekińska
- 1 por
- majonez BABUNI (łagodny) lub KIELECKI (ostry)
- sól
- pieprz
- oregano
- papryka
- 3-4 jajka
Pokroić kapustę pekińską i lekko posolić, poczekać z 10 minut, aż puści soki. Następnie pokroić w kosteczkę por (świeży lub lekko sparzony – w zależności jak, kto lubi). Ugotować jajka. Doprawić przyprawami i wszystko delikatnie wymieszać z majonezem. Dla smaku można dodać koperek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













