Bardziej syci niż wersja z sałatą, ale jest równie zdrowa i dietetyczna. Spróbujcie tego lekkiego obiadu.
składniki:
- 20 dag makaronu farfalle
- 18 dag pesto (pasty z bazylii)
- duży ząbek czosnku
- słoik suszonych pomidorów w oliwie
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 10 dag orzeszków pinii
- garść liści szpinaku lub bazylii
przyrządzanie:
- Makaron ugotuj, po odcedzeniu dodaj łyżkę oliwy z pomidorów, wymieszaj i odstaw, by wystygło.
- Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki.
- Suszone pomidory potnij w paski.
- Czosnek drobno posiekaj i dodaj do makaronu razem z pesto.
- Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
- Do makaronu dodaj pomidory i orzeszki, wymieszaj.
- Podawaj z listkami szpinaku lub bazylii.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















