Bardziej syci niż wersja z sałatą, ale jest równie zdrowa i dietetyczna. Spróbujcie tego lekkiego obiadu.
składniki:
- 20 dag makaronu farfalle
- 18 dag pesto (pasty z bazylii)
- duży ząbek czosnku
- słoik suszonych pomidorów w oliwie
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 10 dag orzeszków pinii
- garść liści szpinaku lub bazylii
przyrządzanie:
- Makaron ugotuj, po odcedzeniu dodaj łyżkę oliwy z pomidorów, wymieszaj i odstaw, by wystygło.
- Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki.
- Suszone pomidory potnij w paski.
- Czosnek drobno posiekaj i dodaj do makaronu razem z pesto.
- Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
- Do makaronu dodaj pomidory i orzeszki, wymieszaj.
- Podawaj z listkami szpinaku lub bazylii.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem