Szybka i pożywna sałatka, bardzo smaczna.

składniki:
- pół kg marchewki
- pół kg cebuli
- 4 jajka
- szklanka majonezu
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Marchewkę ugotuj, wystudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Przygotuj zalewę. Wymieszaj pół szklanki octu, 1,5 szklanki wody, dodaj 1 ziarnko pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, mniej niż pół łyżeczki cukru.
- Cebulę pokrój w kostkę i gotuj w zalewie, aż będzie szklista. Ostudź.
- Wymieszaj marchewkę, cebulę i jajka pokrojone w kostkę z majonezem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














