
Słonawe i lekko pikantne składniki harmonijnie łączą się z orzeźwiającym smakiem melona.
czas: 10 min + 60 min chłodzenie
liczba porcji: 4
składniki:
1 dojrzały melon
puszka tuńczyka w oliwie
1 jabłko
1 cebula
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz, świeżo posiekany koperek
przyrządzanie:
Melon pokroić w ćwiartki, usunąć pestki i wyciąć cały miąższ. Pokroić go w kostkę i odsączyć na sicie. Jabłko pokroić w paski. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Majonez rozrobić z ketchupem i sokiem z cytryny. Składniki wymieszać z posiekaną cebulą i sosem oraz przyprawami. Posypać z wierzchu posiekanym koperkiem. Wstawić na godzinę do lodówki.
uwagi:
Podawać jako przystawkę z bagietką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













