
Z kieliszkiem białego wytrawnego wina ta lekka sałatka stanowić będzie doskonałą przystawkę
czas: 20 minut
liczba porcji: 6
składniki:
1 mała (lub pół dużej) kapusta pekińska
1 puszka groszku
pół pora
8 nieco rozmrożonych paluszków krabowych
2 łyżki posiekanego koperku
po 3 łyzki oliwy i octu winnego
sól, pieprz
przyrządzanie:
Z kapusty usunąć zniszczone liście. Odciąć 1/4 część z dołu, a resztę cienko poszatkować. Dodać odsączony groszek oraz pokrojony drobno por. Paluszki krabowe wyjęte ok. 30 minut wcześniej z zamrażalki pokroic w 0,5 cm kawałki. Z oliwy i octu przygotować sos winegret. Składniki wymieszać, sałatkę doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













